کاربرد روشنایی اضظزاری

روشنایی اضطراری

فهرست

روشنایی ایمنی چیست؟

اقداماتی که به منظور افزایش امنیت ایمنی محیط خصوصا در شب می‌شود روشنایی ایمنی نام دارد.

به عبارتی تجهیز کردن محیط به روشنایی اضطراری سبب افزایش وسعت دید کارکنان و کاهش تصادفات جاده ای و جرایم در محیط های پر تردد و پر خطر می‌شود. 

در ادامه با اصول طراحی روشنایی ایمنی در سطح شهر و جاده‌ها آشنا می‌شوید.

 

روشنایی اضظراری و ایمنی برای ایمنی رانندگان

نقش روشنایی مصنوعی در روشنایی ایمنی

استفاده بجا از چراغ‌های مصنوعی در روشنایی ایمنی بسیار حائز اهمیت است. در حالت‌هایی که روشنایی طبیعی از آفتاب تامین نمی‌شود، روشنایی اضطراری با استفاده از انواع چراغ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طراحی روشنایی مصنوعی اصولاً برای شب و بدون نور آفتاب انجام شده است. روشنایی مصنوعی به سه صورت زیر انجام می‌شود:

  • روشنایی با برق شهری

در این روش، روشنایی از طریق برق شهری تأمین می‌شود. اما در صورت قطع برق، روشنایی خاموش می‌شود و باید تا بازگشت برق، بدون روشنایی باشیم.

  • طراحی روشنایی اضطراری با استفاده از ژنراتور برق

در این حالت، یک ژنراتور برق محلی برای تأمین برق در شرایط  اضطراری استفاده می‌شود. در صورت قطع برق، روشنایی اضطراری به مدت کوتاهی تا راه‌ اندازی و تأمین برق از ژنراتور، ادامه می‌یابد.

  • روشنایی ایمنی با استفاده از باتری سر خود چراغ یا باتری مرکزی

در این نوع روشنایی، هدف اصلی این است که حتی در لحظه‌ ای نباید روشنایی قطع شود. برق مورد نیاز برای روشنایی فوری و بدون تأخیر توسط باتری‌های قابل شارژ سر خود چراغ‌ها یا باتری مرکزی تأمین می‌شود.

 

 اطلاعات جامع در مورد کارت سلامت رانندگان با خواندن این مقاله

کاربرد اصلی روشنایی مصنوعی

کاربرد روشنایی مصنوعی در روشنایی ایمنی به شرح زیر است:

  • راه‌های فرار

در جهت هدایت افراد به سمت خروج در شرایط اضطراری، روشنایی مصنوعی استفاده می‌شود. چراغ‌ها و نشانگرهای مناسب جهت هدایت و ارجاع افراد به مسیر خروج نصب می‌شوند.

  • محیط‌ های کاری خطرناک

در محیط‌ هایی که شرایط کاری خطرناک دارند، مانند محل‌هایی که نیاز به تشخیص جزئیات دارند، روشنایی مصنوعی استفاده می‌شود. این نوع روشنایی به کاربران کمک می‌کند تا جزئیات را به طور دقیق‌تر تشخیص داده و از خطرات موجود در محیط کار جلوگیری کنند.

روشنایی اضطراری یکی از مهمترین اصول در مشاغل پر خطر است. استفاده از چراغ‌های مصنوعی در مناطقی مانند محیط های کاری خطرناک و راه‌های فرار ضروی است تا در صورت قطع برق و تاریکی هوا بتوان موقعیت را شناسایی کرد.

 

اصول طراحی روشنایی اضطراری

اصول طراحی روشنایی ایمنی 

موارد زیر اصول کلی طراحی روشنایی اضطراری در محیط کار به منظور حفظ امنیت کارکنان است:

  • در طراحی روشنایی امنیتی، علائم خروج اضطراری به شکل مستطیل با نوشتار سفید رنگ روی زمینه سبز رنگ تهیه می‌شوند. برخی از این علائم توسط منبع نوری درون خود روشن می‌شوند و برخی دیگر فقط علامت ساده‌ ای هستند که از منابع نوری خارج از تابلو روشن و قابل مشاهده هستند.

 

  • در صورتی که علائم خروج اضطراری در معرض دید نباشند یا کسی را که در حال خروج از محیط اضطراری است دچار تردید نمایند، نصب علائم مکمل خروج اضطراری و جهت‌ نماها به تعداد لازم و در مکان‌های مناسب در طول مسیر خروج الزامی است.

 

  • علائم نورانی خروج باید دارای نورپردازی داخلی و حروف سفید رنگ با ضخامت قلم حداقل ۲۰ میلیمتر بر روی زمینه شفاف سبز رنگ و حاوی کلمات “خروج اضطراری” باشند و در نزدیکی درب یا پنجره‌ ای که به خروجی اضطراری هدایت می‌شود نصب شوند.

 

  • در راه‌پله‌ها، چراغ‌های اضطراری باید در داخل محوطه پلکان و متصل به سیستم برق اضطراری باشند و حداقل یک چراغ سفید رنگ در هر پاگرد طبقه اول و علامت نورانی خروج اضطراری نصب می‌شود.

 

  • طبق اصول طراحی روشنایی ایمنی، نصب تابلو‌ها و چراغ‌های ایمنی در مکان‌های دیگری نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، از جمله:
  1. محیط‌های کاری و تولیدی با خطر فیزیکی بالا
  2. سرویس‌های بهداشتی بالای ۸ متر مربع
  3. اتاق‌های کنترل، ژنراتور، پناهگاه‌ها، پارکینگ‌های سرپوشیده خودرو
  4. بالاترین نقاط ساختمان‌ها و سازه‌های بالای ۲۰ متر

در نهایت، طراحی و اجرای روشنایی ایمنی باید با رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی انجام شود تا ایمنی و امنیت در محیط کار و سایر مکان‌ها تضمین شود

 مهمترین نکات هزینه طب کار در مشهد 

نحوه نصب روشنایی اضطراری

نحوه نصب چراغ‌های اضطراری

برای نصب چراغ‌های اضطراری باید مراحل زیر را به صورت زیر انجام دهید.

  • شناسایی فضای مورد نیاز

ابتدا باید فضای مناسب برای نصب چراغ اضطراری را شناسایی کنید. برای نصب چراغ اضطراری تامین مرکزی نیاز به سیم‌کشی جداگانه دارید. بنابراین باید محل نصب چراغ را با دقت انتخاب کنید.

  • انتخاب نوع چراغ

در فضاهای بزرگ، مانند ساختمان‌های بزرگ، از چراغ اضطراری تامین مرکزی استفاده می‌شود. برای محیط های کوچک مثل آسانسور و راهرو معمولا چراغ اضطراری خود تأمین و شارژی را انتخاب می کنند.

  •  انتخاب محل نصب

محل نصب چراغ اضطراری باید به دقت مشخص شود. معمولاً چراغ روی سقف یا دیوار نصب می‌شود.

  • سیم‌ کشی و نصب

سیم کشی چراغ اضطراری تامین مرکزی  نسبت به شارژی بسیار پیچیده است. بنابراین، بهتر است که این کار را توسط یک فرد متخصص انجام دهید. سیم‌ها باید به‌طور دقیق نصب شوند.

  • تست چراغ اضطراری

بعد از نصب، حتماً عملکرد چراغ‌های اضطراری تست شود. این کار به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید که چراغ‌ها به درستی کار می‌کنند و در مواقع ضروری تأمین نور اضطراری دارید.

 

معرفی بهترین طب کار در مشهد

جمع بندی

امین طب بهترین مرکز انجام آزمایشات و معاینات در بدو استخدام در مشهد است که با تعرفه مناسب و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته این کار را انجام می‌دهد.‌

انجام این معاینات از ابتلای سایر کارکنان به بیماری‌های واگیردار جلوگیری کرده و سبب پیشگبری یا جلوگیری از تشدید بیماری در افراد می‌شود.

. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید .

همکاران ما آماده راهنمایی و کمک شما به صورت ۲۴ ساعته هستند .

سوالات متداول

  1. مسیر ها و نقاط احتمال سقوط
  2. مسیر نجات در انبار ها و فروشگاه با بیش از ۲۰۰۰ متر مربع
  3. فضاهایی که احتمال انفجار وجود دارد.
  • شتیبانی شبانه روزی
  • برخورداری از تیم متخصص
  • احترام به مشتری
  • قیمت مناسب

شهرک صنعتی طرق، بین میدان کارآفرین و کارآفرین ۲، جنب فلزتراشی چمنی، پلاک ۱۲۰

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *